Därför ska du besöka ABBA the Museum

Alla vet vilka ABBA är och var, och vi är nog många som har fått kommentarer utomlands så fort någon hört att man kommer från Sverige. Det är kanske inte så märkligt då ABBA har en rad låtar som uppskattas av människor världen över, nästan oberoende av vilken musikstil man föredrar. Därutöver är troligen ABBA något som många svenskar känner en viss stolthet över, och visst innebär det en hel del nostalgi för många. Oavsett om du bara har uppmärksammat några låtar på grund av att du är svensk eller om du är ett av deras största fans, är museet väl värt ett besök.

Lokalisering av museet

Museet ligger i Stockholm och bor du inte i närheten kan du kombinera resan till huvudstaden med ett besök hit. Det är beläget på Djurgården vilket gör att du kan strosa runt och njuta av både Skansen med allsång, Gröna Lund och flera intressanta museum i samband med ditt besök. Museet har dock ingen enskild parkering och då området bjuder på så många populära attraktioner kan det vara lättare att ta sig fram med kollektivtrafik eller parkera en bit bort från museet. Här flockas såväl turister som lokalbor och om du som företagare hittar lokal här, kommer du troligen inte att ångra dig. Lokaler i god omgivning kostar dock en del, varpå man kan behöva ett företagslån hos https://qred.com/se/ för att finansiera det hela.

Bio

Väl på museet finner du även deras bio, där det till exempel kan visas filmer med Sing Along. Enligt hemsidan har bion inte jättemånga platser, och det är därför klokt att boka plats på förhand om detta är något du vill vara säker på att få uppleva.

Utställningar

Precis som på många andra museum finns det både permanenta och temporära utställningar. Här får du lov att följa bandmedlemmarnas liv och karriär, redan från tidig ålder. Massor av föremål har samlats från deras karriärer, och rum som har haft betydelse för bandet har återskapats på museet så du ges chansen att se hur det såg ut då. Här får säkerligen även ett troget fan nya kunskaper om Björn, Benny, Anni-Frid och Agneta både som individer och som grupp.

Webbshop

Som om museet i sig inte vore nog, finns det även möjlighet att införskaffa skivor, accessoarer och annat via webbshoppen. Om du inte själv besöker museet är webbshoppen ett ganska säkert kort om du letar efter presenter till ABBA-fans i din bekantskapskrets. Det finns något för alla åldrar.

Då omgivningen stoltserar med flera museum och attraktioner, blir det lättare för familjer med något splittrade intressen att hitta något som passar alla. På ABBA the Museums hemsida uppges det även att kontanter ej hanteras, så se till att inte glömma ditt konto- eller kreditkort där hemma.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight