De grekiska öarna som Mamma Mia spelades in på

Tänk dig en ö där du om ges av turkosblått vatten och där du kan välja bland långa sandstränder eller undangömda badvikar. Naturen bjuder på lummiga olivlundar. De många fruktträden och mandelträden blommar eller bär frukt, allt beroende på vilken tid på året du väljer att komma. Hamnpromenaden är den naturliga samlingsplatsen under varma sommarkvällar. Här flanerar man, slår sig ner och tar en frappe – kallt kaffe – eller kanske ett glas iskallt vin. Är man hungrig erbjuder tavernorna mat ur det berömda grekiska köket. Beskrivningen passar in på de flesta grekiska öar, men här gäller den för Skopelos och Skiathos som är öarna där musikalen Mamma Mia filmatiserades.

Den sagolika ön

Under sommaren 2007 befann sig ett stort filmteam på ön Skopelos i ögruppen Sporaderna i Grekland. Meryl Streep, Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård hann nog njuta av den sagolika ön mellan inspelningarna av Mamma Mia. Filmen blev en succé och öborna fick uppleva ett enormt uppsving av besökare. Det var många som valde att resa till Skopelos för att få uppleva några av de miljöer som visades i filmen. I filmen kallas ön för ”kalokairi” som betyder sommar. Det berömda bröllopet i slutscenen spelades in i den lilla kyrkan Agios Jannis som ligger på en klippa på den norra sidan av ön. En del scener är inspelade på grannön Skiathos.

Välj mellan Skiathos och Skopelos

För att ta sig till den tidigare nämnda ön Skopelos landar man på grannön Skiathos flygplats och tar båt till Skopelos. Många väljer att bo en vecka på Skiathos och en vecka på den mindre och lugnare ön Skopelos. Skiathos har bara 6000 invånare och ön är endast 47 kvadratkilometer stor. Ändå kan du välja mellan 60 olika stränder! Några scener av Mamma Mia spelades in här i staden som dessutom är öns enda stad. Staden bjuder på ett stort urval av mysiga tavernor och barer. Öns flygplats är Europas kortaste och det gör att landningen här är en riktigt häftig upplevelse!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight